×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vlaamse partij blijft thuis

  Politieke partij niet bij eedaflegging koning Filip

  Vlaamse partij blijft thuis

  De politieke partij Vlaams Belang zal niet aanwezig zijn bij de eedaflegging van prins Filip tot koning van België. Dat heeft het partijbestuur maandag beslist, zo meldde de partij in een persbericht. Vlaams Belang doet niet mee aan 'dit weinig democratische theater'. De 4 senatoren en 11 Kamerleden blijven thuis.


  Vlaams Belang wil nú een debat over de rol, de toekomst en wat de partij betreft einde van de Belgische monarchie, en niet op een later tijdstip. Bovendien zijn de koninklijke familie en de entourage té Frans georiënteerd, in de ogen van Vlaams Belang. “Vlaams-nationalisten hebben daar geen plaats”, zo klinkt het.

  Ook bij de troonsbestijging van Albert II, in 1993, was Vlaams Belang niet aanwezig.

  8 juli 2013 - 16:23