×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vijftigste sterfdag koningin Wilhelmina

  Paleis Het Loo herdenkt Wilhelmina

  Het is woensdag exact vijftig jaar geleden dat koningin Wilhelmina overleed. Ter gelegenheid daarvan is tot en met 7 april 2013 de tentoonstelling ‘Wilhelmina’s Levensavond’ te zien, over de stille jaren van de prinses na haar abdicatie op Het Loo. Kleding, voorwerpen, meubels en schilderijen schetsen het beeld van de laatste jaren van de oud-koningin, die zich vanaf haar troonsafstand tot aan haar overlijden in 1962 terugtrok in haar geliefde Apeldoornse paleis. Zo kunnen bezoekers ook het looprekje van de oude koningin zien en een draagstoel waarmee langere afstanden in het paleis werden afgelegd. De stoel was na de bezetting van de Duitsers in het paleis blijven staan en daarna omgebouwd tot draagstoel. Wilhelmina heeft nooit geweten dat de bezetters het destijds onder de zitting gemerkt hadden met een hakenkruis. In het Paleis zijn unieke foto’s en filmbeelden te zien, waaronder beelden van haar particulier secretaris Thijs Booy die het Paleis zijn geschonken. Zo is ze onder meer te zien in haar ponykar waarmee ze er regelmatig op uit trok. Ook is ze gefilmd terwijl ze margrieten plukt in de tuin.

  28 november 2012 - 12:16