×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander en Máxima verloofd, 30 maart 2001

  10 Jaar geleden maakte koningin Beatrix verloving bekend

  Het is voor mijn man en mij een grote vreugde u de verloving aan te kondigen van onze zoon Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta,' begon een trotse koningin Beatrix op 30 maart 2001 haar televisietoespraak. Samen met prins Claus laat ze weten bijzonder gelukkig te zijn met het besluit van hun zoon, hoewel het voorgenomen huwelijk heel wat voeten in de aarde heeft bij het Nederlandse volk. Máxima heeft al snel grote offers moeten maken om met haar grote liefde te kunnen trouwen: haar ouders zullen tijdens het huwelijk niet aanwezig zijn vanwege de deelname van Jorge Zorreguieta binnen het Videla-regime.


  Na de bekendmaking door de koningin en prins Claus werd ook de media in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan het paar. Het leidt tot misschien wel de beroemde uitspraak van prinses Máxima: ‘Je was een beetje dom.’. Ook lichten de prins en Máxima een tipje van de sluier: Willem-Alexander vroeg Máxima tijdens het schaatsen op de bevroren vijver van paleis Huis ten Bosch ten huwelijk. Zoals bekend, Máxima zei op die 19 januari 2001 ja – ‘volmondig!’ – terwijl ze zich eigenlijk stiekem zat te verheugen op het tweede gedeelte van de schaatstraditie, warme chocolademelk. De ring die Máxima om haar vinger kreeg – platina met een ovaalgeslepen oranje diamant – is een ontwerp van de prins zelf en wordt nog altijd trots door prinses Máxima gedragen.

  30 maart 2011 - 10:30