×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Crematie koning Sihanouk

  Bijzondere beelden rondom uitvaart koning Cambodja

  Bijzondere beelden uit Cambodja. Royalblog.nl-fotograaf Marius Cirtiu maakte opnames van de gebeurtenissen rondom de crematie van koning(-vader) Sihanouk. Zijn zoon, koning Norodom Sihanouk, en koningin-moeder Monineath hebben maandagavond (plaatselijke tijd) het vuur aangestoken waarmee koning-vader Norodom Sihanouk is gecremeerd. Ze deden dat in het speciaal voor de gelegenheid gebouwde crematorium op Veal Preah Merhu, een terrein naast het paleiscomplex aan de Mekong in Phnom Penh.

  De as van de in oktober op 89-jarige leeftijd overleden architect van de Cambodjaanse onafhankelijkheid wordt dinsdag verzameld en vervolgens ten dele verspreid over de rivier, terwijl een ander deel in een urn wordt geplaatst in een pagode op het uitgestrekte paleisterrein. Pas als dat is gebeurd komt er een einde aan de week van nationale rouw die premier Hun Sen vorige week heeft afgekondigd.

  Ter gelegenheid van de crematie zijn 400 gevangenen vervroeg vrijgelaten. Ze hebben een kleine som geld meegekregen om thuis te kunnen komen alsmede een wit t-shirt met de beeltenis van de overleden koning en de premier. Volgens berichten in de Cambodjaanse media zouden enkele gevangenen smeergeld hebben betaald om op de amnestielijst te komen. Die beschuldigingen worden nu uitgezocht.

  4 februari 2013 - 22:04