Victoria en Daniel op een postzegel

Met nog een ruime maand te gaan maakt Zweden zich op voor het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling. De voorbereidingen zijn in volle gang. Op 19 juni is het zo ver.

Deze week zijn er postzegels en munten uitgegeven ter ere van het huwelijk. Er zijn drie postzegels uitgekomen. Één daarvan is met een afbeelding van prinses Victoria alleen, één met de prinses en Daniel Westling samen en één met hun monogram. De munt wordt uitgegeven in goud en zilver. Op de voorkant van de munt is het paar te zien met erboven de datum van het huwelijk. Op de achterkant van de munt is het wapen van prinses Victoria te zien met vlinders eromheen. Dit staat voor geluk en vreugde.

De munt wordt uitgegeven in goud en zilver. De munt is ontworpen door Ernst Nordin. Op de voorkant van de munt is het paar te zien met erboven de datum van het huwelijk. Op de achterkant van de munt is het wapen van prinses Victoria te zien met vlinders eromheen. Dit staat voor geluk en vreugde. De waarde van de zilveren munt is 300 Zweedse kronen (ongeveer 31 euro) en de waarde van de gouden munt is 4000 Zweedse kronen (ongeveer 413 euro).

Overigens gaan de huwelijksfestiviteiten al van start op donderdag 17 juni met een privédiner georganiseerd door de ouders van de bruid, koning Carl Gustav en koningin Silvia. Vrijdag vinden er een receptie en een diner plaats, georganiseerd door het Zweedse parlement. ’s Avonds is er een concert in de Concerthal van Stockholm. Op 19 juni, om 15.30 uur wordt het paar in de echt verbonden. Vervolgens zullen Victoria en Daniel een rondtoer in een koets door de stad maken.