×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria en Daniel op een postzegel

  Met nog een ruime maand te gaan maakt Zweden zich op voor het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling. De voorbereidingen zijn in volle gang. Op 19 juni is het zo ver.


  Deze week zijn er postzegels en munten uitgegeven ter ere van het huwelijk. Er zijn drie postzegels uitgekomen. Één daarvan is met een afbeelding van prinses Victoria alleen, één met de prinses en Daniel Westling samen en één met hun monogram. De munt wordt uitgegeven in goud en zilver. Op de voorkant van de munt is het paar te zien met erboven de datum van het huwelijk. Op de achterkant van de munt is het wapen van prinses Victoria te zien met vlinders eromheen. Dit staat voor geluk en vreugde.

  De munt wordt uitgegeven in goud en zilver. De munt is ontworpen door Ernst Nordin. Op de voorkant van de munt is het paar te zien met erboven de datum van het huwelijk. Op de achterkant van de munt is het wapen van prinses Victoria te zien met vlinders eromheen. Dit staat voor geluk en vreugde. De waarde van de zilveren munt is 300 Zweedse kronen (ongeveer 31 euro) en de waarde van de gouden munt is 4000 Zweedse kronen (ongeveer 413 euro).

  Overigens gaan de huwelijksfestiviteiten al van start op donderdag 17 juni met een privédiner georganiseerd door de ouders van de bruid, koning Carl Gustav en koningin Silvia. Vrijdag vinden er een receptie en een diner plaats, georganiseerd door het Zweedse parlement. ’s Avonds is er een concert in de Concerthal van Stockholm. Op 19 juni, om 15.30 uur wordt het paar in de echt verbonden. Vervolgens zullen Victoria en Daniel een rondtoer in een koets door de stad maken.

  12 mei 2010 - 10:36