×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Victoria en Daniel betoveren Finland

  Grote belangstelling tijdens officieel bezoek

  Vol verwondering kijken kroonprinses Victoria en prins Daniel om zich heen, wanneer ze na de landing in Helsinki worden begroet. Immens populair zijn de Zweedse royals, zo merken ze ook zelf weer bij hun aankomst. Een leger van 200 journalisten is present wanneer het paar hun eerste stappen in Finland zet. Al tijdens de bruiloft van Victoria en Daniel in juni bleek de belangstelling groot: een kwart van de Finnen, die zelf geen koninklijk huis hebben, zat aan de buis gekluisterd. Dat is ook het bruidspaar niet ontgaan. 'Het is verbazingwekkend. Alle warmte, felicitaties, briefjes en tekeningen die we hebben ontvangen. Net als de talloze Finse vlaggen, waarmee werd gezwaaid tijdens onze bruiloft,' vertelde het paar.


  Victoria en Daniel bezoeken ondermeer de Finse president Tarja Halonen en een middelbare school waar lessen Zweeds worden gegeven. ‘We zijn trots en blij dat er ook hier velen zijn die Zweeds kunnen spreken,’ zegt Victoria. Het bezoek duurt nog tot en met woensdag.

  Voor beiden is het niet de eerste keer in het buurland. Victoria’s allereerste bezoek, samen met haar ouders, was in 1996. Daniel was er al vaker in zijn vrije tijd en koestert met name aan Helsinki warme herinneringen.

  1 november 2010 - 14:27