Placeholder

Verzoening bij Britse royals?

De Britse media verheugen zich op een verzoening tussen de hertog en hertogin van Kent. Het paar zou volgens de Daily Express weer samenwonen in Wren House, onderdeel van het paleiscomplex van Kensington Palace.

De hertogin van Kent genoot lange tijd ook buiten Groot-Brittannië bekendheid als de gracieuze troosteres na afloop van Wimbledon finales, wanneer ze bij de prijsuitreiking naast het overhandigen van de trofee ook een zakdoekje klaar had voor de verliezer. Prins Edward, de hertog van Kent, president van de ‘All England Lawn Tennis and Croquet Club’, reikt de prijzen tegenwoordig alleen uit.

De hertogin is eind jaren negentig apart gaan wonen, vroeg koningin Elizabeth haar te ontheffen van haar publieke taken, gaf het gebruik van haar koninklijke titel op en ging in de anonimiteit muziekonderwijs geven. Van een scheiding kwam het niet en het paar verscheen bij hoge uitzondering nog wel samen bij belangrijke familie-evenementen, zoals het huwelijk van William en Kate in 2011.

Beroerte

De hertog van Kent (77) kreeg in maart een beroerte en sindsdien is Katharine Kent (80), zoals de hertogin zich bij voorkeur noemt, weer regelmatig aan zijn zijde. ”Ze zijn weer samen. Bij de dankdienst in juni voor het diamanten kroningsjubileum van koningin Elizabeth hielden ze elkaars hand vast”, aldus een waarnemer.

De hertog van Kent is een neef van koningin Elizabeth. Hun beider vaders waren broers.