×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verloving in Luxemburg

  Erfgroothertog Guillaume verlooft zich met Belgische gravin

  De geruchten waren er al langer, maar zijn nu een feit. Erfgroothertog Guillaume (30) van Luxemburg heeft zich verloofd met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. Vandaag gaf het Luxemburgse hof ook enkele foto's van het verloofde paar vrij. Verwacht wordt dat Stéphanie en Guillaume zich later ook aan de bevolking zullen presenteren. De Belgische gravin de jongste dochter van graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem. Stéphanie woont nu nog op het imposante kasteel Anvaing, waar ze met haar zeven broers en zusjes opgroeide. Ze leerde de Luxemburgse erfgroothertog kennen op een adelsbal. Stéphanie studeerde Germaanse filiosofie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve en deed haar master in Berlijn. Naast Frans, Duits en Nederlands spreekt ze Russisch. Dankzij het huwelijk van Guillaume en Stéphanie zal het Belgische bloed nog nadrukkelijker aanwezig zijn in de Luxemburgse groothertogelijke familie. Guillaume zelf is voor een kwart Belgisch, aangezien zijn grootmoeder, groothertogin Josephine-Charlotte, geboren werd als prinses van België. De in 2005 overleden groothertogin was de zus van koning Albert van België.


  Foto: Christian Aschman

  26 april 2012 - 11:28