×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verklaring van kroonprins

  we voelden ons daar niet vrij'

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima vinden dat persbureau Associated Press (AP) met het verspreiden van vakantiefoto’s van het koninklijk gezin een ‘onaanvaardbare druk’ uitoefent op hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane. Dit heeft de landsadvocaat vrijdag verklaard in het kort geding van het prinselijk paar tegen het Amerikaanse persbureau. Tijdens het kort geding in Amsterdam las landsadvocaat Henk Jan Boukema namens de kroonprins en prinses Máxima een verklaring voor. ‘Mijn vrouw en ik ervaren dergelijke foto’s als zeer belastend voor ons gezinsleven. Het levert een onaanvaardbare druk op voor onze kinderen. Wij willen dat ze kunnen participeren in het leven van alledag.’ De prins stelde in de verklaring dat hijzelf in het verleden in zijn jeugd ook een zekere mate van privacy genoot. Daardoor kan hij nu beter zijn officiële taken vervullen. ‘Het is belangrijk een rustige jeugd te hebben. Als voorbeeld geef ik het vroeger meevaren op de Jumbo, het jacht van mijn grootvader. Media maakten daar foto’s van. Voor hen waren dat misschien onschuldige vakantiekiekjes, maar voor ons was het geen plezier. Sommige familieleden haakten om die reden af en kwamen dus niet meer naar de Jumbo. We voelden ons daar niet vrij.’

  14 augustus 2009 - 11:51