Verhaal beleggingen Beatrix ’uit de duim gezogen’

Het verhaal van Privé dat de koninklijke familie het schip is ingegaan bij de Amerikaanse fraudeur Bernard Madoff, is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst "van a tot z uit de duim gezogen”. Normaal reageert de RVD niet op beweringen over het privévermogen van leden van de koninklijke familie, maar vrijdag verscheen op de website van het koninklijk huis toch een reactie. De reactie van de RVD kwam omdat ook in andere media “de verzinsels uit Privé worden gemeld, inclusief insinuaties met betrekking tot personen”.

Privé publiceerde deze week een artikel dat koningin Beatrix en haar zonen Willem-Alexander, Constantijn en Friso 20 tot 100 miljoen euro hebben verloren door bij de Amerikaanse zakenman Madoff te beleggen. Privé blijft echter bij de beweringen. „Wij hebben verschillende mensen gesproken”, aldus hoofdredacteur Evert Santegoeds. „We hebben gehoord dat er ook in de koninklijke familie zorgen zijn over de beleggingen.” De verklaring van de RVD vindt hij vrij uniek. „De koninklijke familie is over het algemeen opener over buitenechtelijke kinderen dan over hun vermogen.”
De RVD laat het bij de ontkennende verklaring op de website en neemt vooralsnog geen stappen tegen het weekblad. Dit meldt de Telegraaf.