×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verboden portret Beatrix na 33 jaar te zien

  Afgekeurd staatsieportret tentoongesteld

  Verboden portret Beatrix na 33 jaar te zien

  Een veelbesproken staatsieportret van de schilder Anton Verhey uit Oldeholtpade is na 33 jaar weer te zien in het openbaar. Het schilderij uit 1980 wordt vanaf 7 april geëxposeerd op een tentoonstelling van kunstenaarsgroep Distel in Museum Gouda.

  Verhey maakte het portret in opdracht van de gemeente Weststellingwerf. Het was bedoeld voor de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega, schrijft het Friesch Dagblad. De kritiek op het schilderij was dat de ‘pompeuze entourage’ niet meer van die tijd was. Bovendien zou Beatrix met ‘appelwangetjes’ zijn afgebeeld. De gemeenteraad stemde destijds met twaalf tegen zes het staatsieportret weg.

  6 maart 2013 - 12:39