×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verandering van carrière William is nabij’

  Wordt prins William fulltime royal of papa?

  Verandering van carrière William is nabij’

  Prins William neemt binnenkort een beslissende stap. Gaat hij door als reddingshelikopterpiloot bij de Royal Air Force (RAF), of beëindigt hij zijn loopbaan als zijn termijn er eind deze zomer op zit? ‘Veranderingen zijn nabij’, vertelt een bron dichtbij de prins aan People. Maar wat gaat er dan gebeuren? Er lijkt in dat geval een eind te komen aan het idyllische leven van William en Kate op Anglesey, een eiland in Noord-Wales.

  Er wordt gezegd dat ergens in de komende weken door het paleis naar buiten wordt gebracht wat er gaat gebeuren: blijft bij de RAF, gaat hij in een andere militaire tak verder (zoals bijvoorbeeld terug naar de Cavalerie van het Koninklijk Huis, of verlaat hij het actieve militaire bestaan? Het laatste biedt volgens een paleismedewerker andere alternatieven, zoals een grotere rol in de koninklijke familie met de bijbehorende activiteiten, maar hij zou dat ook meer kunnen gaan combineren met een militaire functie. Een andere optie is om, een liefdadigheidsinstelling op te zetten, net zoals zijn vader deed met ‘the Prince’s Trust’. Op zo’n manier, met een eigentijdse invulling, kan William iets terugdoen voor de maatschappij. Ken Wharfe, voormalig lijfwacht van prinses Diana: ‘De Hertog van Edinburgh wordt ouder, de koningin nadert de eind-80 en de Prins en Camilla zijn niet zo heel populair. Men heeft zich afgevraagd of William in een fulltime koninklijke rol moest worden geduwd, maar nu, eenmaal getrouwd en met een baby op komst, is de timing perfect.’

  29 maart 2013 - 13:38