×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel vernoemingen naar nieuwe koning

  Geen formele procedure voor gebruik van naam

  Veel vernoemingen naar nieuwe koning

  Willem-Alexander is iets langer dan 100 dagen koning, maar er zijn al een hoop pleinen, parken en zelfs een schimmel naar hem vernoemd. Dit gebeurt allemaal netjes in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst.


  Naast de voor de hand liggende pleinen en straten, is er ook een carillon in Oostmarsum vernoemd naar de koning, net als een duikplaats op Bonaire en een roeibaan in de Eendragtspolder. ”Het staat organisaties en instanties vrij om de naam van de koning te gebruiken”, laat de RVD weten aan het AD.

  Toch zijn er volgens de RVD wel een aantal gewoontes als het aankomt op vernoemingen. ”Het is goed gebruik om bij vernoeming het Koninklijk Huis te informeren, maar er bestaan geen formele procedures.”

  12 augustus 2013 - 10:11