Veel Oranjes bij huwelijk Victoria

Een groot aantal leden van de koninklijke familie is te gast bij het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria en Daniel Westling op 19 juni.

Naast koningin Beatrix zullen ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien afreizen naar de Zweedse hoofdstad Stockholm, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Eerder was al bekend dat prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, bruidsmeisje zal zijn bij het huwelijk. De erfprinses is petekind van prinses Victoria. Het is het eerste grote publieke optreden van de 6-jarige Amalia. Het prinsesje kijkt er al erg naar uit en de ouders zijn trots en blij dat hun dochter bruidsmeisje mag zijn bij de bruiloft, dat belooft een grootse happening te worden met vele hooggeplaatste gasten en massale mediabelangstelling uit binnen- en buitenland.

De Oranjes zijn goed bevriend met de Zweedse royals, ze zien elkaar regelmatig. Victoria is ook petekind van koningin Beatrix.