×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel cadeaus voor Kate

  Britse hof publiceert geschenkenlijst

  Kate heeft de afgelopen tijd veel cadeaus gekregen. Niet omdat ze dertig is geworden, maar cadeaus die haar tijdens haar buitenlandse reizen zijn aangeboden. Er waren zelfs meer cadeaus voor deze nieuwe royal dan voor prins William, zo blijkt uit een immense lijst die het Britse hof heeft gepubliceerd. Behalve officiele geschenken staan ook alle cadeautjes van mensen langs de kant, tekeningen van kinderen en foto’s vermeld in de lijst. Zo kreeg William in Canada van de minister van Defensie van Canda twee sportshirts en van de premier van The Northwest Territories kreeg de prins een paar manchetknopen. En van de president van de Port of Montreal Authority? Een balpen. Kate kreeg, met name vanuit het publiek, heel wat leukere geschenken. Een haarversiering van pauwenveren, diverse jurkjes, halssieraden, het is teveel om op te noemen.

  Net als in Nederland verdwijnt het meeste ongetwijfeld in het archief. Maar belanden daar ook de hondenspeeltjes, de muggenvallen en de krantenknipsels? De compleet lijst staat op de website van het Britse hof.

  11 januari 2012 - 12:09