×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Unieke foto’s van Juliana en Bernhard

  Foto's opgedoken bij Utrechtse antiquair

  Bij toeval is bij een antiquair in Utrecht een foto-album met daarin bijzondere privé-foto's van de Oranjes opgedoken. De tijdschriften Weekend en Royalty publiceren in hun nieuwste uitgaven een groot aantal van deze foto's. Het album dook op tussen een verzameling boeken die ooit op paleis Soestdijk hebben gestaan. Na de dood van koningin Juliana en prins Bernhard werden deze boeken aan diverse tweedehands boekwinkels geschonken. Uit de boeken waren wel verwijzingen naar Soestdijk en haar koninklijke bewoners gescheurd, zodat niemand te weten zou komen waar de boeken vandaan kwamen. De winkels, allemaal in de wijde omgeving van Soestdijk, wisten wel dat de boeken uit de nalatenschap van Juliana en Bernhard kwamen maar mochten daar niets mee doen. Tussen de boeken werd het foto-album aangetroffen met tientallen foto's uit de periode 1950-2004. Vanwege de honderdste geboortedag van prins Bernhard op 29 juni kan Weekend een deel van de foto's te publiceren. Andere foto's zijn al sinds vorige week te zien in maandblad Royalty.


  14 juni 2011 - 21:30