×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitvaart Carlos Hugo: dienst vol protocol en ceremonie

  Dat Carlos Hugo een speciaal plekje in zijn hart voor Nederland had, is bekend. De ex-man van prinses Irene heeft altijd goede contacten met de Nederlandse royals gehouden. Niet voor niets werd speciaal voor de familie van prinses Irene een intieme herdenking gehouden bij paleis Noordeinde. Afgelopen weekend werd de Hertog van Parma opgebaard in de Koepel van Fagel, een prachtige tuinkoepel uit de tijd van stadhouder Willem V.


  Inmiddels is het lichaam van Carlos Hugo teruggevlogen naar Italië, waar het publiek de komende week afscheid kan nemen. Allereerst in Piacenza, daarna in Parma. Carlos Hugo was Hertog van beide Italiaanse provincies, zijn zoon Carlos en vrouw Annemarie volgen hem op als nieuwe Hertog en Hertogin.

  Aanstaande zaterdag zal de uitvaartdienst plaatsvinden in Parma. Een dienst vol protocol en ceremonie, zo het een Hertog betaamt. De klokken van de kathedraal van Parma zullen luiden, een ritueel dat voor weinigen is weggelegd. Vierhonderd aanwezigen zullen getuige zijn hoe Ridders in de Constantinistische Orde de kist zullen binnendragen. De kist is omwikkeld met een Spaanse vlag. Zónder het koninklijke wapen van Spanje, het land waar Carlos Hugo ooit om de troon streed.

  Nadat Carlos Hugo ten ruste wordt gelegd in de crypte, zal zoon Carlos van zijn jongste broer Jaime de Ordeketen van de Constantinistische Orde omgehangen krijgen. Vanaf dat moment is hij officieel de nieuwe Hertog van Parma en Piacenza. Omgeven door zijn familie en de andere dragers van de Orde zal hij de condoleances van de aanwezigen in ontvangst nemen.

  23 augustus 2010 - 16:15