×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uittip: Bezoek dit weekend Paleis het Loo

  Versierde doopkapel opengesteld voor publiek

  Op zondag 20 september is Pieter, de zoon van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, in de kapel van Paleis Het Loo te Apeldoorn gedoopt. 


  Voor de gelegenheid werd de kapel met uitbundig bloemwerk versierd. Als doopschaal deed het uit 1682 daterende zilveren doopbekken met het wapen van Willem III dienst. Deze schaal, vervaardigd in opdracht van de latere koning-stadhouder, maakte oorspronkelijk deel uit van de inventaris van de stadhouderlijke Hofkapel op het Binnenhof.

  Dit weekend is de kapel nog opengesteld voor het publiek. De tafel met het zilveren doopgarnituur en de feestelijk versierde kapel is zeker de moeite van het bezoeken waard!

  24 september 2009 - 16:21