×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitnodigingen inhuldiging zijn klaar om te versturen

  Koningspaar mag 350 stoelen vullen in Nieuwe Kerk

  Uitnodigingen inhuldiging zijn klaar om te versturen

  Ze zijn gereed om te versturen, de uitnodigingen voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Naast de officiële gasten wonen 500 gewone burgers de plechtigheid bij. Ze zijn voorgedragen door de 12 provincies.

  In de Nieuwe Kerk is minder plek dan 33 jaar geleden. Dat komt door nieuwe veiligheidseisen, vertelde Fred de Graaf eerder. Hij is op 30 april als voorzitter van de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal gastheer bij de bijeenkomst.

  Er kunnen nu 2045 genodigden terecht. Het aanstaande koningspaar mag daarvan 350 stoelen vullen en uit de 12 provincies zijn 500 gewone burgers aangemeld. “Een prachtige dwarsdoorsnede van de samenleving”, zegt De Graaf.

  15 april 2013 - 18:35