×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tweede dag in de Emiraten

  Koningin haalt trots de overkant

  Op de tweede dag van het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten hebben de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Masdar City een bijeenkomst bijgewoond van CEO’s uit het Nederlandse bedrijfsleven en hun Emirati counterparts. Het verbeteren van de handelsbetrekkingen is een van de belangrijkste onderdelen van een staatsbezoek. Op een scherm hebben de drie koninklijk gasten hun digitale handtekening achtergelaten.

  ’s Middags stond er in Dubai een ontmoeting op het programma met de vice-president van de VAE en tevens ‘Ruler’ van Dubai, Sheik Mohammed bin Rasid al Maktoum. Bij een bezoek aan Jebel Ali werd het gezelschap op een jacht rondgevaren door het havengebied. Door de lage waterstand werd het aan wal geraken wat bemoeilijkt, doordat de loopbrug zeer schuin kwam te liggen. Zelfs de koningin had enige moeite om aan de kant te komen, maar ze liet zich niet kennen. Juichend liet ze de aanwezigen op de boot trots zien de overkant te hebben behaald (video). Aan het eind van de dag stond nog een ontmoeting gepland met de Nederlandse gemeenschap in de Emiraten.

  Foto: Patrick van Katwijk

  9 januari 2012 - 16:20