×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tweede dag afscheidstournee koning Albert

  Duitstalig gebied viert 20-jarig koningschap

  Tweede dag afscheidstournee koning Albert

  De Belgische koning Albert en zijn vrouw, koningin Paola, bezoeken donderdag Eupen. Het stadje, vlakbij Aken, ligt in het Duitstalige gedeelte van België. Lokale cultuur en muziek omlijsten het bezoek aan Eupen.


  Het koningspaar bezoekt deze week alle taalgebieden in België. Het bezoek aan Eupen is het tweede bezoek. Woensdag waren Albert en Paola in Gent in Vlaanderen, vrijdag gaan ze naar Luik in Wallonië. De rondgang door België was gepland ter ere van het 20 jaar koningschap van Albert, maar nu hij zondag 21 juli de troon overdraagt aan zijn zoon prins Filip is het een afscheidstournee geworden.

  Rond 11 uur wordt het koningspaar verwacht in Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap. Het paar krijgt een programma voorgeschoteld met lokale cultuur en muziek. Daarna is er een ontmoeting met de bevolking gepland.

  18 juli 2013 - 11:20