×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tulpen sieren Amsterdam tijdens troonswisseling

  Duizenden oranje tulpen uit De Rijp naar hoofdstad op 30 april

  Tulpen sieren Amsterdam tijdens troonswisseling

  Maar liefst 3000 speciaal gekweekte oranje tulpen sieren een van de activiteiten rondom de troonswisseling op 30 april in Amsterdam. De bloemen komen uit De Rijp, waar bollenboer Louis Poel ze speciaal kweekte voor de komst van koningin Beatrix naar zijn dorp.

  De teleurstelling was dan ook groot toen de vorstin eind januari haar aftreden bekendmaakte. Dit betekende dat de koninklijke gasten op Koninginnedag niet Graft-De Rijp en Amstelveen zouden aandoen. Wat moest er nu gebeuren met de oranje tulpen die Poel samen met een andere kweker uit het dorp al in oktober had geplant?

  De gemeente Amsterdam reageerde enthousiast op het voorstel de bloemen te gebruiken voor de inhuldiging van het nieuwe koningspaar. Waar de tulpen, in drie kleuren oranje, een plek krijgen in de hoofdstad is nog niet bekend. Poel noemt het ‘erg bijzonder’ en is er trots op dat zijn bloemen naar Amsterdam gaan.

  De exemplaren groeien inmiddels goed in de kas. ”Ze staan er prachtig bij”, zegt Poel. En mochten Willem-Alexander en Máxima besluiten op een later moment naar De Rijp te komen, dan kweekt hij de tulpen zeker nog een keer.

  7 april 2013 - 14:03