×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tuchtcollege berispt arts over prins Friso

  Gegevens vertrouwelijk houden 'kernverplichting'

  Tuchtcollege berispt arts over prins Friso

  Neurochirurg Kees Tulleken heeft volgens het regionaal tuchtcollege in Amsterdam ten onrechte informatie verstrekt over de gezondheidstoestand van prins Friso na diens skiongeluk in Lech. Hij heeft daarom een berisping gekregen.


  Volgens de tuchtrechter is het een ‘kernverplichting’ voor artsen om de gegevens van patiënten vertrouwelijk te houden.

  Tulleken vertelde aan zijn vrouw, journaliste Jannetje Koelewijn, dat de prins geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie niet uitzichtloos was. Zij schreef hierover een artikel. De informatie bleek echter niet te kloppen, waarop de neurochirurg in opspraak raakte.

  18 juni 2013 - 14:28