×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Trucje helpt Beatrix met opspelden medaille

  Trucje helpt Beatrix met opspelden medaille

  Prinses Beatrix heeft dinsdagmorgen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam drie Zilveren Anjers uitgereikt. Dat is de prijs die prins Bernhard in 1950 in het leven riep als eerbetoon voor mensen die zich 'vrijwillig en onbetaald' inzetten voor cultuur of natuurbehoud.


  Frans Wytema uit Zaandijk kreeg een Anjer voor zijn inzet voor het behoud van de Zaanse houtbouw en voor het behoud en de restauratie van oude muziekinstrumenten. Amsterdammer Jos de Pont werd geëerd als ‘moderne mecenas’, als initiatiefnemer van twee musea: Museum de Pont in Tilburg en Huis Marseille in Amsterdam. De derde onderscheiding ging naar Caroline de Westenholz. Zij is oprichtster van het Louis Couperus museum in Den Haag.

  Prinses Beatrix die na het overlijden van haar vader de prijsuitreiking overnam, kon dit keer het lastige opspelden nalaten. De laureaten hadden een klein haakje op hun kleding waaraan de medaille kon worden opgehangen. “We hadden beloofd dat het dit jaar makkelijker zou gaan”, zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

  18 juni 2013 - 13:01