×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tip van Beatrix: Blijf authentiek

  Koningin: 'Hou je koers vast, waai niet met alle winden mee.'

  Tip van Beatrix: Blijf authentiek

  Samenbinden, vertegenwoordigen en aanmoedigen is de manier waarop Willem-Alexander zijn koningschap invulling wil geven. Dat zei hij woensdagavond in het televisie interview met NOS en RTL. Hij wil in de traditie staan van de vorige monarchen en daarop voortbouwen en zorgen voor continuïteit en stabiliteit, zei Willem-Alexander. “Door aanwezig te zijn waar steun en hulp nodig zijn.”

  Van koningin Beatrix heeft hij het advies gekregen zichzelf te blijven. “Houd je koers vast, waai niet met alle winden mee. Blijf authentiek”, zei Willem-Alexander. Hij heeft geen moeite met een puur ceremonieel koningschap zei hij. “Ik accepteer alles”, als het parlement het volgens de regels van de Grondwet heeft beslist. Het koningschap is ‘op zich al inhoudelijk’, meende de prins ook. “Alleen al door de keuzes die je maakt, waar je aanwezig bent.”

  Het koningschap is geen duobaan, zei hij ook. Máxima ondersteunt en daarbij heeft ze de traditionele titel van koningin. Tot verwarring zal dat niet leiden. “Het enige land waar daar verwarring over is, is Nederland.”

  18 april 2013 - 08:55