The King’s Speech wint vier Academy Awards

Vier oscars sleepte 'The King's Speech' in de wacht. Naast een beeldje voor de beste film én een beeldje voor het beste scenario, werd de film ook beloond met een oscar voor Colin Firth als beste acteur voor zijn rol als stotterende koning George VI. Bovendien kreeg Tom Hooper een beeldje voor zijn regie van The King's Speech. Aanvankelijk was de film genomineerd voor 12 Academy Awards, maar met vier van de 'belangrijkste' oscars mogen ze niet ontevreden zijn.Waarom de te winnen beeldjes 'Oscar's' heten, is niet helemaal duidelijk. Eén van de verhalen is dat de Noors-Amerikaanse Eleanor Lilleberg, secretaris van Louis B. Mayer (van de Metro-Goldwyn-Mayer studio's), voor het eerst het beeldje zag en uitriep 'Hij lijkt op koning Oscar II !' Aan het eind van de dag vroeg ze 'Wat doen we met Oscar, zetten we hem in de kluis?' en de naam bleef hangen. Volgens de legende althans.

Vier oscars sleepte ‘The King’s Speech’ in de wacht. Naast een beeldje voor de beste film én een beeldje voor het beste scenario, werd de film ook beloond met een oscar voor Colin Firth als beste acteur voor zijn rol als stotterende koning George VI. Bovendien kreeg Tom Hooper een beeldje voor zijn regie van The King’s Speech. Aanvankelijk was de film genomineerd voor 12 Academy Awards, maar met vier van de ‘belangrijkste’ oscars mogen ze niet ontevreden zijn.
Waarom de te winnen beeldjes ‘Oscar’s’ heten, is niet helemaal duidelijk. Eén van de verhalen is dat de Noors-Amerikaanse Eleanor Lilleberg, secretaris van Louis B. Mayer (van de Metro-Goldwyn-Mayer studio’s), voor het eerst het beeldje zag en uitriep ‘Hij lijkt op koning Oscar II !’ Aan het eind van de dag vroeg ze ‘Wat doen we met Oscar, zetten we hem in de kluis?’ en de naam bleef hangen. Volgens de legende althans.