×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • The A-Team eiste ontmoeting met Oranjes

  Pieter hoopte op aandacht verkeersveiligheid

  The A-Team eiste ontmoeting met Oranjes

  In 1984 deden drie acteurs van de legendarische tv-serie The A-Team Nederland aan. Per helikopter vlogen ze van Harderwijk naar Sneek, Texel, Zandvoort, Arnemuiden, Valkenswaard en naar Paleis Het Loo, voor een bezoek aan prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Dat was een eis van de acteurs. ‘Het A-Team wilde komen, maar alléén op voorwaarde dat ze echt een royalty zouden ontmoeten,’ aldus oud-TROS-regisseur Paul Molijn in de VARA-gids.


  Dat werd Pieter van Vollenhoven, die tijdens de ontmoeting opperde om eens een aflevering over verkeersveiligheid te maken. ‘De heren hoorden het minzaam aan en gingen weer over tot de orde van de dag,’ zegt voormalig TROS-producer Hans Perukel. De teamleden staan juist bekend om hun roekeloze gedrag, wat voor de gigantische populariteit heeft gezorgd.

  15 juli 2013 - 14:47