Placeholder

Thai blij met terugkeer koning Bhumibol

Thaise kranten pakken vrijdag uit met de ‘majesteitelijke tocht’ van koning Bhumibol en koningin Sirikit een dag eerder van het Siriraj ziekenhuis in Bangkok naar het koninklijk buitenverblijf in de kustplaats Hua Hin. Tienduizenden Thai stonden langs de 145 kilometer lange route en riepen ‘lang leve de koning’, zo meldt de Bangkok Post.

De tocht in het koninklijke minibusje nam tweeënhalf uur in beslag. De weg was al uren van tevoren afgezet en automobilisten was aangeraden een andere route te kiezen. De eerste belangstellenden hadden zich ‘s ochtends al langs de weg opgesteld. Koning Bhumibol verbleef al sinds 2009 in het ziekenhuis, zijn vrouw sinds vorig jaar zomer.

Over de gezondheidstoestand van de koning is al die tijd weinig concreets verteld, ondanks dat er 65 medische bulletins zijn uitgegeven. Over de gezondheid van de koningin is 14 keer een mededeling de deur uitgegaan. In Hua Hin zijn volgens doktoren zowel het plaatselijke ziekenhuis als het paleis Klai Klang Won ingericht op verzorging van het koningspaar.

Hoe lang de koning en koningin in Hua Hin zullen blijven, is niet bekendgemaakt.