×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thai blij met terugkeer koning Bhumibol

  Tienduizenden langs route naar buitenverblijf

  Thai blij met terugkeer koning Bhumibol

  Thaise kranten pakken vrijdag uit met de ‘majesteitelijke tocht’ van koning Bhumibol en koningin Sirikit een dag eerder van het Siriraj ziekenhuis in Bangkok naar het koninklijk buitenverblijf in de kustplaats Hua Hin. Tienduizenden Thai stonden langs de 145 kilometer lange route en riepen ‘lang leve de koning’, zo meldt de Bangkok Post.


  De tocht in het koninklijke minibusje nam tweeënhalf uur in beslag. De weg was al uren van tevoren afgezet en automobilisten was aangeraden een andere route te kiezen. De eerste belangstellenden hadden zich ‘s ochtends al langs de weg opgesteld. Koning Bhumibol verbleef al sinds 2009 in het ziekenhuis, zijn vrouw sinds vorig jaar zomer.

  Over de gezondheidstoestand van de koning is al die tijd weinig concreets verteld, ondanks dat er 65 medische bulletins zijn uitgegeven. Over de gezondheid van de koningin is 14 keer een mededeling de deur uitgegaan. In Hua Hin zijn volgens doktoren zowel het plaatselijke ziekenhuis als het paleis Klai Klang Won ingericht op verzorging van het koningspaar.

  Hoe lang de koning en koningin in Hua Hin zullen blijven, is niet bekendgemaakt.

  2 augustus 2013 - 13:08