×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tekeningen koningin Beatrix onder de hamer

  Christie's veilt tekening uit Beatrix' jonge jaren

  Veilinghuis Christie's heeft een aantal tekeningen, gemaakt door koningin Beatrix in haar jeugd, geveild. In drie kavels zijn de tekeningen per opbod van de hand gedaan. De eerste kavel bestaat uit een pasteltekening van een paard (zie foto). Deze tekening is voorzien van een handtekening in de linkerbenedenhoek, een monogram van de letters 'TvO': Trix van Oranje. Drie krijttekeningen van ballerina's zijn vertegenwoordigd in de tweede kavel. In de derde kavel zijn twee tekeningen. Beatrix tekende drie mannequins met potlood en heeft een gedeelte geaquarelleerd. De andere tekening laat een aantal elfjes zien.


  Toenmalig prinses Beatrix deed de tekeningen cadeau aan een hoffunctionaris, de vader van de huidige eigenaar. Christie’s rekende op € 1500 tot € 2000 per kavel., maar in totaal kwam de opbrengst op maar liefst € 16.750,00. Het is niet voor het eerst dat er tekeningen van koningin Beatrix worden geveild. Enkele jaren geleden kwam ondermeer een stapel met veertig inktschetsen onder de hamer. Verleden jaar werd ook een door Beatrix gemaakt terracotta beeldje van een paardenhoofd geveild. Het beeldje, zo’n 10 centimeter hoog, werd gesigneerd met ‘Trix ’49’ en bracht 3000 euro op. De nieuwe eigenaar van de tekeningen is de Ouborg Groep uit Breda.

  15 december 2010 - 10:05