×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tekeningen die niemand mocht zien

  Schetsen van koningin Victoria ter veiling

  Intieme tekeningen van haar gezin, afbeeldingen die ze zelf niet aan het publiek wilde tonen, worden binnenkort geveild. Koningin Victoria maakte ze zelf en er werden kopiën gemaakt, enkel en alleen bestemd voor de ogen van familie en goede vrienden. Eens voorkwam ze via de rechter dat deze tekeningen openbaar werden gemaakt door een journalist. ‘De tekeningen waren voor koningin Victoria’s eigen plezier, niet voor dat van het publiek,’ weet de veilingmeester van Dominic Winter Book Auctions. Daar worden vandaag, ruim 150 jaar na dato, zes werken geveild en krijgen mensen de kans de bewuste tekeningen te bemachtigen. Het veilinghuis in Cirencester verwacht dat de tekeningen zo’n 2000 euro per stuk zullen opbrengen.

  Het is begrijpelijk dat Victoria de schetsen als privé bestempelde. Het zijn tekeningen van haar kinderen, in bad, spelend met huisdieren, et cetera. Indertijd werden ze bemachtigd door een roddeljournalist, die ze wilde bundelen om de meest intieme momenten van de koninklijke familie te laten zien. Hij betaalde er vijf pond voor.

  25 januari 2012 - 14:43