×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tafeltje uit Soestdijk bij kringloop

  Taxateur: 'Het is absoluut authentiek'

  In een kringloopwinkel in Lelystad is een schrijftafeltje opgedoken dat uit het interieur van paleis Soestdijk lijkt te komen. 'Het is absoluut authentiek,' zegt taxateur Jeroen Prins na uitvoerige inspectie van het tafeltje. In de lades zijn namelijk stempels te vinden die daar op duiden. Sinds de achttiende eeuw is het gebruikelijk om een monogram in het hout van meubelstukken te brandmerken, waardoor het nu eenvoudig is om te zien waar het meubel vandaan komt. Over de historie van het tafeltje is weinig bekend. Als het tafeltje níet het stempel zou bevatten, zou het voor een klein prijsje over de toonbank gaan. 'Door de koninklijke achtergrond is het object nu echter veel interessanter geworden voor verzamelaars,' aldus Prins, die het tafeltje op zo'n honderd jaar oud schat. 


  Kringloopwinkel Het Goed heeft geen idee hoe het tafeltje vanuit Soestdijk exact in hun winkel is beland. Wellicht is het aan iemand cadeau gedaan in de laatste jaren dat prins Bernhard op het paleis heeft gewoond.

  1 februari 2011 - 12:18