×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Stralend Oranjefeest in Zeeland

  De Zeeuwen hebben ons Koninginnedag teruggegeven'

  Koninginnedag is voor de Oranjes regenachtig begonnen in het Zeeuwse Wemeldinge. Dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. In het dorp wandelde de familie onder meer door de Koningin Emmastraat, over het Amaliaplein en door de Prinses Julianastraat. Ze zien er onder andere het Tééle-steken, een oud Zeeuws spel, en leden van een voetbalvereniging die sjoelen met volle bierpullen, waar alcoholvrij bier in zit. Ook waren ze getuige van een wedstrijdje touwtrekken.

  Een half uurtje later dan gepland stapte de familie in de Koninklijke bus, op weg naar Middelburg. Ook hier werden de Oranjes enthousiast onthaald. Na een regenachtige ochtend in Wemeldinge is in Middelburg de zon flink gaan schijnen en konden de paraplu’s weer worden opgeborgen. Laurentien danstte de klompendans en Mabel blijkt een fanatiek sjoelster.

  Pinses Mabel deed verder op hoge hakken mee aan een rondje Zeeuws volksdansen en later waagde ze zich ook aan een voetbal. De koningin had bij het ringsteken veel belangstelling voor de Zeeuwse paarden. Prins Constantijn liet bij de Voetbal Experience meten hoe hard hij kan in een doel kan schieten.

  Uiteraard stond de familie ook stil bij de gebeurtenissen van vorig jaar. In haar danktoespraak in Middelburg sprak Beatrix de woorden: ‘Zeeland heeft ons en het land Koninginnedag teruggegeven’.

  Prins Maurits en prinses Marilene waren er vandaag niet bij, omdat zij naar een begrafenis zijn van een familievriend in Duitsland.

  30 april 2010 - 12:32