Stralend Oranjefeest in Zeeland

Koninginnedag is voor de Oranjes regenachtig begonnen in het Zeeuwse Wemeldinge. Dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. In het dorp wandelde de familie onder meer door de Koningin Emmastraat, over het Amaliaplein en door de Prinses Julianastraat. Ze zien er onder andere het Tééle-steken, een oud Zeeuws spel, en leden van een voetbalvereniging die sjoelen met volle bierpullen, waar alcoholvrij bier in zit. Ook waren ze getuige van een wedstrijdje touwtrekken.

Een half uurtje later dan gepland stapte de familie in de Koninklijke bus, op weg naar Middelburg. Ook hier werden de Oranjes enthousiast onthaald. Na een regenachtige ochtend in Wemeldinge is in Middelburg de zon flink gaan schijnen en konden de paraplu’s weer worden opgeborgen. Laurentien danstte de klompendans en Mabel blijkt een fanatiek sjoelster.

Pinses Mabel deed verder op hoge hakken mee aan een rondje Zeeuws volksdansen en later waagde ze zich ook aan een voetbal. De koningin had bij het ringsteken veel belangstelling voor de Zeeuwse paarden. Prins Constantijn liet bij de Voetbal Experience meten hoe hard hij kan in een doel kan schieten.

Uiteraard stond de familie ook stil bij de gebeurtenissen van vorig jaar. In haar danktoespraak in Middelburg sprak Beatrix de woorden: ‘Zeeland heeft ons en het land Koninginnedag teruggegeven’.

Prins Maurits en prinses Marilene waren er vandaag niet bij, omdat zij naar een begrafenis zijn van een familievriend in Duitsland.