×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Stad’ als cadeau van de koningin

  Beloning voor gemeenten tijdens regeringsjubileum Elizabeth

  Chelmsford, Perth en St Asaph, plaatsen in Engeland, Schotland en Wales, krijgen stadsrechten. Zij kwamen in competitie in het kader van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth als winnaars uit de bus. De Noord-Ierse stad Armagh krijgt een Lord Mayor, een ceremoniële burgemeestersfunctie die alleen door de koningin in bijzondere gevallen wordt toegekend.

  Het besluit om plaatsen in Engeland, Schotland en Wales als stad toe te kennen, en een ‘Lord Mayoralty’ in Noord-Ierland, is zeldzaam en laat zien dat elk deel van het Verenigd Koninkrijk even belangrijk is, zegt vice-premier Nick Clegg. Het gaat alleen om de eer en geeft geen extra rechten, functies of wat dan ook. De vorige keer dat plaatsen in het Verenigd Koninkrijk op dezelfde wijze tegen elkaar streden om de status van stad te bemachtigen, was tijdens het vorige koninklijk jubileum in 2002.
  De koningin heeft het voorstel van Clegg om deze plaatsen te belonen met een nieuwe status overgenomen en zal dit later bekrachtigen middels een ‘Letters Patent’ (Koninklijk Besluit).

  14 maart 2012 - 12:05