×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Staatsbezoek aan Qatar begonnen

  Beatrix eerste royal die bij emir op staatsbezoek gaat

  Koningin Beatrix is vandaag begonnen aan haar staatsbezoek aan Qatar. De koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op het vliegveld van Doha aangekomen en zijn vervolgens naar het paleis van emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani afgereisd. De emir is heerser van het land sinds 1995 en werd in 2000 gekroond. Hoewel het niet het allereerste staatsbezoek van een royal is aan Qatar, is het wel het eerste voor deze emir. Ook is het voor het eerst dat de koningin een staatsbezoek brengt aan de Golfregio.Het koninklijk gezelschap is ten paleize in een witmarmeren zaal ontvangen met een erewacht, waarna de volksliederen van Oman en Nederland zijn gespeeld. In de audiëntiezaal volgt een kort onderonsje, waarbij ook geschenken worden uitgewisseld.


  Koningin Beatrix is vandaag begonnen aan haar staatsbezoek aan Qatar. De koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op het vliegveld van Doha aangekomen en zijn vervolgens naar het paleis van emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani afgereisd. De emir is heerser van het land sinds 1995 en werd in 2000 gekroond. Hoewel het niet het allereerste staatsbezoek van een royal is aan Qatar, is het wel het eerste voor deze emir. Ook is het voor het eerst dat de koningin een staatsbezoek brengt aan de Golfregio.
  Het koninklijk gezelschap is ten paleize in een witmarmeren zaal ontvangen met een erewacht, waarna de volksliederen van Oman en Nederland zijn gespeeld. In de audiëntiezaal volgt een kort onderonsje, waarbij ook geschenken worden uitgewisseld.

  Gebruikelijk bij staatsbezoeken zijn dat hoge onderscheidingen van beide landen. Koningin Beatrix ontvangt een gouden keten: Wisam al-Istiqlal-i-Daulat al-Qatari, de Orde van Onafhankelijkheid van Qatar 1e klas. Haar collega krijgt het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die door koning Willem I in 1815 is ingesteld. Later volgt een officiële lunch in het paleis, als tegenhanger van het staatsbanket: ’s lands wijs, ’s lands eer. Daar horen dan ook geen toespraken bij of het uitbrengen van een toast.

  Later vandaag bezoekt de koningin het museum van islamitische kunst en wordt er een korte wandeling over de bazaar van Doha gemaakt. Vanavond worden de koningin, de prins en de prinses uitgenodigd in het Al-Wajba-paleis bij de familie van de emir voor een ‘informeel’ familiediner.

  Foto’s: © PPE, A. Nieboer

  9 maart 2011 - 11:37