×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Staatsbegrafenis voor Koning Zog

  Duizenden Albanezen betuigen respect voor vroegere koning

  Duizenden Albanezen hebben zaterdag hun respect betuigd aan de vroegere koning Zog 1, die in 1966 in Frankrijk in ballingschap stierf. De Albanese regering gaf Zog 1 een staatsbegrafenis en hij werd bijgezet in een nieuw gebouwd mausoleum voor de koninklijke familie. Zog regeerde Albanië van 1925 tot 1939. Hij begon als president, maar het land werd in 1928 uitgeroepen tot een constitutionele monarchie en Zog werd gekroond tot koning van de Albanezen. 'Koning Zog was een illustere figuur die de basis heeft gelegd van de Albanese staat en heeft bijgedragen aan de Europese roeping van de Albanese samenleving,' zei de Albanese premier Sali Berisha na het passeren van de met een Albanese vlag gedrapeerde kist in het voormalige koninklijk paleis. Op vrijdag waren de stoffelijke resten van de koning al vanuit Frankrijk teruggekeerd in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Zog vluchtte in 1939 uit Albanië nadat de Italiaanse dictator Benito Mussolini het land was binnengevallen met het oog op de strategische havens van het land. De koning en de rest van de koninklijke familie zouden Albanië nooit meer terug zien. De herbegrafenis werd bijgewoond door prins Leka (30), de kleinzoon van koning Zog. Hij woont in Tirana en is adviseur van de Albanese president Bujar Nishani. In Albanië gaan al enige tijd stemmen op om de monarchie weer in te voeren.


  17 november 2012 - 19:36