×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Staande ovatie voor nieuwe koning

  Staande ovatie voor nieuwe koning

  Koning Filip is zich bewust van de verantwoordelijkheid die er voortaan op hem rust als nieuwe koning. Dat zei hij tijdens zijn toespraak vlak na de eedaflegging. "Ik wil mij ten dienst stellen van alle Belgen. Ik heb in de afgelopen jaren een steeds nauwere band gekregen met mijn medeburgers. En ik zal deze dialoog vasthouden."


  De nieuwe Belgische koning eerde in zijn toespraak zijn vader, die eerder op de dag afstand had gedaan van de troon. "U was een luisterend oor en een geëngageerd staatshoofd. Hierbij heeft u altijd veel steun gehad van uw vrouw koningin Paola."

  Ook de vrouw van Mathilde kan rekenen op veel bewondering van haar man. "Ik besef me hoe gelukkig ik ben om permanent te kunnen rekenen op Mathilde. Je hebt een aangeboren zin voor menselijk contact. Met onze dierbare kinderen beginnen we vol vertrouwen aan dit nieuwe hoofdstuk van ons leven."

  "Leve België", zei de nieuwe koning in drie verschillende talen om zijn toespraak af te sluiten. Daarop volgde een staande ovatie. Tijdens de ceremonie werd ook het Belgisch volkslied gespeeld. Na de eedaflegging van Filip werden er 101 saluutschoten afgevuurd.

  21 juli 2013 - 12:30