×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sportieve week voor de royals

  De afgelopen week was een sportieve voor de royals. Met het WK voetbal nog vers in het geheugen, lijken ze geen genoeg te kunnen krijgen van sportevenementen. Afgelopen weekend was prins Willem-Alexander aanwezig bij de Jeugd Olympische Spelen (JOS) in Singapore. Hoewel hij aanvankelijk geen voorstander was van een 'sub-olympisch toernooi', wilde hij graag de geboorte van het nieuwe broertje van de Olympische Spelen bijwonen.


  Willem-Alexander, lid van het Internationaal Olympisch Comité sinds 1998, is niet de enige koninklijke gast op de JOS. Prinses Stephanie van Monaco is er ook, niet als prinses, maar als trotse moeder. Dochter Pauline (16) komt namelijk uit voor het Monegaskische schoonspringersteam. Het Olympisch bloed stroomt er duidelijk door de aderen. John Kelly, vader van prinses Gracia en overgrootvader van Pauline, won drie gouden plakken toen hij in de jaren ’20 voor het Amerikaanse team roeide. Pauline’s oom, prins Albert, bobsleede op maarliefst vijf Winterspelen. Daarnaast is hij IOC-collega van Willem-Alexander en prins Frederik van Denemarken. Frederik is sinds 2009 lid van het IOC. Terwijl zijn vrouw Mary op bezoek is bij haar familie in Tasmanië, zit de Deense kroonprins op de tribune.
  In ons eigen land was prinses Margriet dinsdag in het Eindhovense zwemstadion. Als erelid van het Internationaal Paralympisch Comité woonde zij de finale van het WK zwemmen voor gehandicapten bij. Aansluitend verrichtte ze de huldiging van de winnaars.

  20 augustus 2010 - 15:46