Sponsors tevreden over prins Maurits

Maar weinig mensen weten dat prins Maurits lid is van een professioneel zeilteam. Het World Sailing Team neemt deelt aan grote zeilraces. ’Het begon allemaal elf jaar geleden, toen een groep van zeven vrienden besloot dat het tijd voor verandering was. Van een dagje met het gezin zeilen onder Nederlandse weersomstandigheden, naar het meedoen aan exotische regatta’s over heel de wereld,’ vertelde de prins onlangs. De zeven mannen kenden elkaar al jaren, maar hadden nog nooit echt samen aan een race meegedaan. In 1998 namen de vrienden voor het eerst deel aan de Sint Maarten Heineken Regatta, en sindsdien hebben ze aan de meeste wedstrijden in de Caraïben meegedaan. Ieder bemanningslid heeft zijn eigen taken aan boord. De komst van sponsors heeft ervoor gezorgd dat het World Sailing Team ook professioneler is geworden. Immers, alleen bij mooie prestaties zijn sponsors bereid het jaar daarop weer mee te doen.

Wielenfabrikant Alcar, dat onder meer AEZ op de markt brengt, is tevreden over de sponsoring van het World Sailing Team. ’AEZ is ons meest exclusieve merk. En qua lifestyle kom je dan uit bij exclusieve sporten als golf, zeilen en polo. En wat is er dan mooier dan een team te sponsoren waar ook prins Maurits deel van uitmaakt? Daarnaast is het belangrijk voor ons om samen met andere exclusieve bedrijven als Audi en Oger te worden genoemd. Wij gaan dus zeker door met de sponsoring van het World Sailing Team,’ zegt Jeroen de Kruif van Alcar.

Ook bij herenkledingketen Oger is men tevreden. ’Het is algemeen bekend dat prins Maurits een goede klant van ons is. Dat werkt natuurlijk mee. Maar bij de Heineken Regatta zijn er heel veel klanten van ons. Zeilen is een mooie sport en het is een prestigieus evenement, en dat is dus goed voor onze naam. Maurits heeft ons een paar jaar geleden benaderd met het verzoek om het team te sponsoren. Wij hebben hem toen gevraagd met een plan te komen over hoe onze naam en ons product naar voren zou komen. We hebben dat vervolgens bekeken en vonden het bij Oger passen. En dus hebben we een deal gemaakt. Wij zorgen voor de kleding van het team en voor een prachtig zeil, en zij zorgen ervoor dat Oger goed te zien is tijdens de race,’ vertelt Sander Lusink van Oger. Ook hij is van plan nog lang door te gaan met het World Sailing Team.

Foto: Royalty