×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Speculaties over troonswisseling

  Duiden veranderingen op wisseling van de wacht?

  Geruchten over een aanstaande troonswisseling worden almaar sterker, zo schrijft De Telegraaf. Haagse bronnen weten dat een bijzondere benoeming rondom het Koninklijk Huis staat te gebeuren. Chris Breedveld, plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst, wordt volgens de krant aangesteld als nieuwe directeur van het Kabinet der Koningin. Hij werkt sinds 2004 bij de RVD voor het Koninklijk Huis. Daarbij is steeds nauw contact met de Oranjes, waarin hij ook een adviserende rol heeft bij het oplossen van commotie, zoals rond de vakantieville in Mozambique.


  Het Kabinet der Koningin zorgt voor de ambtelijke ondersteuning van de koningin bij haar staatsrechtelijke taken en is de schakel tussen koningin en regering. Breedveld volgt Paul Schellekens op, die de functie sinds 2006 bekleedt. De ministerraad beslist vanmiddag officieel over de benoeming.

  27 januari 2012 - 11:08