×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse royals vertrekken van Mallorca

  Koningin Sofía blijft voorlopig nog

  Spaanse royals vertrekken van Mallorca

  Het grootste deel van de Spaanse koninklijke familie heeft het vakantie-eiland Mallorca alweer verlaten. Dat constateert het blad Hola, dat het verblijf van de familie in de koninklijke zomerresidentie Marivent scherp in de gaten houdt.


  Het koningspaar is nog op Mallorca. Koning Juan Carlos, die zich maandag pas bij zijn gezin voegde, ontvangt vrijdag de Spaanse premier Mariano Rajoy in audiëntie in het paleis. De verwachting is dat de koning vervolgens in het weekend weer vertrekt. Hij moet dagelijks nog een paar uur oefeningen doen vanwege zijn rug- en heupoperaties.

  Prinses Letizia is al vertrokken, maar dochters Leonor en Sofia zijn nog met prins Felipe op het eiland. Het is bekend dat Felipe graag op Mallorca vakantie viert, met name vanwege de mogelijkheden om er te zeilen. Om diezelfde reden houdt Letizia er niet van. Wanneer Felipe en de meisjes vertrekken is niet bekend. De prins moet op 15 augustus in Paraguay zijn voor de inauguratie van de nieuwe president Horacio Cartes.

  Elena

  Prinses Elena zat in hetzelfde vliegtuig als haar schoonzus Letizia. Haar kinderen Victoria en Felipe waren al vertrokken om een week door te brengen met hun vader Jaime de Marichalar van wie Elena enkele jaren geleden is gescheiden. Prinses Cristina, die zonder haar in opspraak geraakte echtgenoot Iñaki Urdangarín naar Mallorca kwam, is al weer enige tijd terug in Barcelona waar ze zich voorbereidt op de verhuizing later deze maand naar Genève. Haar oudste zoon Juan was nog wat langer gebleven – veel van de koninklijke kleinkinderen krijgen zeilles – maar is inmiddels ook vertrokken.

  Koningin Sofia, die op 23 juli als eerste van de familie arriveerde, zal ook het langste blijven, tot eind augustus, samen met haar zus prinses Irene.

  8 augustus 2013 - 15:59