Placeholder

Spaanse royals vertrekken van Mallorca

Het grootste deel van de Spaanse koninklijke familie heeft het vakantie-eiland Mallorca alweer verlaten. Dat constateert het blad Hola, dat het verblijf van de familie in de koninklijke zomerresidentie Marivent scherp in de gaten houdt.

Het koningspaar is nog op Mallorca. Koning Juan Carlos, die zich maandag pas bij zijn gezin voegde, ontvangt vrijdag de Spaanse premier Mariano Rajoy in audiëntie in het paleis. De verwachting is dat de koning vervolgens in het weekend weer vertrekt. Hij moet dagelijks nog een paar uur oefeningen doen vanwege zijn rug- en heupoperaties.

Prinses Letizia is al vertrokken, maar dochters Leonor en Sofia zijn nog met prins Felipe op het eiland. Het is bekend dat Felipe graag op Mallorca vakantie viert, met name vanwege de mogelijkheden om er te zeilen. Om diezelfde reden houdt Letizia er niet van. Wanneer Felipe en de meisjes vertrekken is niet bekend. De prins moet op 15 augustus in Paraguay zijn voor de inauguratie van de nieuwe president Horacio Cartes.

Elena

Prinses Elena zat in hetzelfde vliegtuig als haar schoonzus Letizia. Haar kinderen Victoria en Felipe waren al vertrokken om een week door te brengen met hun vader Jaime de Marichalar van wie Elena enkele jaren geleden is gescheiden. Prinses Cristina, die zonder haar in opspraak geraakte echtgenoot Iñaki Urdangarín naar Mallorca kwam, is al weer enige tijd terug in Barcelona waar ze zich voorbereidt op de verhuizing later deze maand naar Genève. Haar oudste zoon Juan was nog wat langer gebleven – veel van de koninklijke kleinkinderen krijgen zeilles – maar is inmiddels ook vertrokken.

Koningin Sofia, die op 23 juli als eerste van de familie arriveerde, zal ook het langste blijven, tot eind augustus, samen met haar zus prinses Irene.