×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse royals bij herdenking treinramp

  Felipe en Elena naar dienst Santiago de Compostela

  Spaanse royals bij herdenking treinramp

  De Spaanse prins Felipe en zijn zus Elena zijn maandagavond bij de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de treinramp in Santiago de Compostela. 79 mensen uit 9 landen worden herdacht.


  De dienst is in de kathedraal en begint om 19.00 uur. Naast Felipe en Elena zijn ook meerdere Spaanse ministers aanwezig, onder wie premier Mariano Rajoy.

  Koning Juan Carlos en koningin Sofia zijn niet bij de herdenkingsdienst aanwezig. Het koningspaar bezocht afgelopen donderdag de gewonden van de ramp in het ziekenhuis. Bij het verlaten van het ziekenhuis Hospital Clinico zei de koning dat alle Spanjaarden de pijn van de gewonden en van de nabestaanden van de slachtoffers voelen.

  Bezoek Felipe en Letizia

  Ook Carlos’ zoon Felipe en zijn vrouw prinses Letizia bezochten zaterdag gewonden in het ziekenhuis. Tijdens hun ingelaste bezoek aan het bedevaartsoord spraken de twee verder medewerkers van het Rode Kruis.

  De trein ontspoorde woensdag in Santiago de Compostela met een snelheid van 190 kilometer per uur, op een stuk waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Het ongeluk kostte 79 mensen het leven. Van de 70 gewonden in ziekenhuizen verkeren er nog 22 in kritieke toestand.

  Foto: Prins Felipe en prinses Letizia tijdens het bezoek aan de gewonden.

  29 juli 2013 - 10:29