Spaanse koningin vliegt voor een schijntje

Moet de Spaanse koningin Sofia op de kleintjes letten? Voor een bedrag van 15 euro is zij het afgelopen weekend namelijk met luchtvaartmaatschappij Ryanair van het Spaanse Santander naar de Engelse hoofdstad Londen gevlogen. Sofia bracht in Londen een bezoek aan haar broer Constantijn, de ex-koning van Griekenland. De 68-jarige Constantijn onderging zaterdag een operatie aan zijn hart in een Londens ziekenhuis. De operatie is volgens de artsen goed geslaagd.

Het Spaanse hof benadrukt overigens dat de keuze voor Ryanair niets te maken had met de lage prijs van de vlucht. Volgens de woordvoerder bood de goedkope luchtvaartmaatschappij de beste optie voor deze reis. Sofia wilde vertrekken uit Santander, waar zij zaterdag samen met haar man koning Juan Carlos een militaire parade bijwoonde. Ryanair vliegt als enige rechtstreeks vanuit deze Spaanse stad naar Londen. 

Voor Ryanair was de koninklijke reizigster geen reden om iets te veranderen aan de service: ‘Al onze passagiers worden bij ons behandeld als koningen en koninginnen.’