×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Soestdijk toch in 2010 open

  Sluiting wegens succes uitgesteld

  Minister Van der Laan (WWI) heeft besloten Paleis Soestdijk ook in 2010 open te stellen voor publiek. Aanvankelijk zou de openstelling drie jaar duren; het paleis ging op 17 december 2006 open. De openstelling voorziet in een grote behoefte. De interdepartementale stuurgroep Herbestemming Paleis Soestdijk krijgt van de minister ook langer de tijd om met een definitief plan te komen. Zorgvuldigheid, een passende bestemming en de juiste partners zijn bij dit unieke rijksmonument belangrijker dan snelheid.

  Na de troonsafstand van koningin Juliana in 1980 bleven prinses Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden op Soestdijk wonen.Er zijn tot nu toe al zo’n 300.000 bezoekers geweest. In totaal zijn in het paleis bijna 15.000 groepen rondgeleid. De Rijksgebouwendienst is in opdracht van het kabinet op zoek naar een nieuwe bestemming voor het paleis en landgoed. Gesproken wordt met diverse partijen van binnen en buiten de overheid die dit monument samen met het Rijk willen ontwikkelen tot een nieuwe vitale, passende en duurzame bestemming. De geïnteresseerde partijen hebben de tijd nodig om die afweging zorgvuldig te maken.

  13 februari 2009 - 14:41