×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sober jubileum voor koning Albert

  Feestelijk spektakel afgeblazen

  Sober jubileum voor koning Albert

  Koning Albert zit deze zomer twintig jaar op de troon, maar een paar dagen feesten kunnen de Belgen op hun buik schrijven. Een groots jubileum stond wel in de planning, maar de economische crisis heeft roet in het eten gegooid, schrijft de Belgische krant De Standaard. Het is deze zomer twintig jaar geleden dat Koning Albert II zijn overleden broer Boudewijn opvolgde. Gezien de geruchten over een troonsafstand, is dit de laatste mogelijkheid om Albert te huldigen tijdens zijn ambtsperiode.

  Tijdens de viering van tien jaar koningschap in 2003 werd twee dagen een volksfeest gevierd met een megaconcert van bekende Belgische artiesten, parades en stoeten á 1,3 miljoen euro. Ook dit jaar stond een feestelijk spektakel in de planning, maar na kostenraming vond premier Di Rupo dat het allemaal wat te duur werd.

  ‘Twintig jaar Albert II’ mag nu nog maar één dag duren, 21 juli, en hooguit 600.00 euro kosten. Een duur feest ligt gevoelig in tijden van economische crisis. De financiering van de monarchie is volgens de krant ook in België meer dan ooit een heikel thema, na onder meer de erfeniskwestie rond koningin Fabiola.

  7 februari 2013 - 00:55