×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Situatie Carlos Hugo ‘zeer zorgelijk’

  Mijn lot ligt in God's handen'

  Het gaat niet goed met Carlos Hugo, Hertog van Parma. De 80-jarige ex-echtgenoot van prinses Irene verblijft momenteel in een ziekenhuis in Barcelona, waar hij behandeld wordt wegens prostaatkanker. Volgens bronnen rondom de familie is de situatie zeer zorgelijk. Prins Carlos Hugo heeft zelf ook een communiqué doen uitgaan, die de ernst van de situatie benadrukt. 'Ik wil de Carlisten laten weten dat mijn gezondheid niet goed is. Mijn lot ligt helemaal in God's handen en ik word omringd door mijn familie en mijn vertrouwelingen. Ik vraag u om kalm te blijven strijden voor onze idealen en onze vrijheden. Ik ben me bewust van uw gebeden en uw liefde en ik vraag u mijn zusters Maria Teresa, Cecilia en Maria de las Nievas alsmede mijn kinderen Carlos, toekomstig Hoofd van het Huis, Jaime, Margarita en Carolina te steunen.'


  Carlos Hugo werd al eerder getroffen door kanker, maar herstelde toen. Hoe serieus de situatie dit keer is, valt niet te zeggen, maar het is nog niet eerder voorgekomen dat hij zich in een statement over zijn gezondheid uitliet. Eind augustus trouwt zijn oudste zoon en beoogd opvolger Carlos met Annemarie Gualthérie van Weezel. Volgens insiders gaan de voorbereidingen van dit huwelijk gewoon door. Met zijn gezin bezocht de Hertog vorig jaar nog paus Benedictus.

  Carlos Hugo was ooit pretendent van de Spaanse troon. Na het overlijden van dictator Franco werd echter Juan Carlos de nieuwe koning van Spanje. Carlos Hugo accepteerde dat toen, maar in de recente jaren werden de banden met de Spaanse achterban toch weer versterkt. Ook was er intensief contact met het voormalige Hertogdom Parma. Op de Spaanstalige site van de familie valt het communiqué te lezen: http://www.borbon-parma.net/Actualidad/actualidad.htm

  5 augustus 2010 - 12:47