×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Servische royals houden herdenking

  Herbegraving familieleden twee weken geleden

  Servische royals houden herdenking

  Het Servische kroonprinselijk paar Aleksandar en Katherine heeft zondagmorgen een requiemdienst bijgewoond in de St. George kerk van het koninklijk mausoleum in Oplenac, zo'n honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Belgrado. De plechtigheid was ter nagedachtenis aan Aleksandars ouders koning Petar II, koningin Aleksandra en zijn oom prins Andrej en oma koningin Maria. Die zijn twee weken geleden plechtig herbegraven in Oplenac.


  Kroonprins Aleksandar heeft zich jarenlang ingezet voor het terugbrengen van de stoffelijke overschotten van zijn in het buitenland in ballingschap overleden familieleden. Zelf woont hij sinds de val van de Servische president Slobodan Milosevic weer in Belgrado, waar de regering een aantal door de communistische regering in beslag genomen eigendommen aan de koninklijke familie heeft teruggeven.

  Volgens Aleksandar is met de herbegrafenissen recht gedaan aan de geschiedenis. Bij de herbegrafenissen waren ook de Servische president en premier aanwezig waren en de oudkoningen van Bulgarije en Griekenland.

  9 juni 2013 - 21:25