×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Schoonzoon Juan Carlos vandaag voor de rechter

  Rechtbank zwaar bewaakt voor komst Iñaki

  Schoonzoon Juan Carlos vandaag voor de rechter

  De politie op Mallorca doet zaterdag haar uiterste best te voorkomen dat fotografen en camerateams Iñaki Urdangarín in beeld krijgen. De schoonzoon van koning Juan Carlos moet voor de onderzoeksrechter verschijnen om uitleg te geven over de gang van zaken bij zijn voormalige stichting Noos.

  Die zou in de jaren 2004-2006 miljoenen euro’s in rekening hebben gebracht voor diensten die niet of maar half werden geleverd. De autonome regio’s Balearen en Valencia behoren tot de benadeelde partijen.

  Het gebied rond de rechtbank is hermetisch afgesloten en het internet en het mobiele telefoonverkeer in een cirkel rond het gerechtsgebouw worden gestoord, zo melden Spaanse media. Advocaten en medewerkers van de rechtbank moeten hun mobiele telefoons, camera’s en opnameapparatuur inleveren. Laptops en iPads zijn wel toegestaan, maar worden streng gecontroleerd.

  In het verleden is ook royaal gelekt uit de rechtszaal, ook wanneer de zaak achter gesloten deuren werd behandeld. Inãki’s voormalige zakenpartner Diego Torres speelde daarbij ook een rol. Hij vindt dat hij zelf alle belang heeft bij zoveel mogelijk openbaarheid en Torres heeft inmiddels al veel correspondentie laten lekken naar de pers. Zowel Torres als Iñaki claimen onschuldig te zijn in de fraudezaak.

  23 februari 2013 - 10:56