×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Saoedische prins is rijkste moslim

  Geschat vermogen van 20 miljard

  Prins Alwaleed bin Talal, een neef van koning Abdullah van Saoedi-Arabië, staat voor het twaalfde jaar op rij op de lijst van Forbes magazine van rijkste mensen. Hoewel het lid van de koninklijke familie van Saoedie-Arabië enkele jaren geleden nog de zesde plek op de lijst had, staat hij dit jaar op de 26e plek op de lijst met miljardairs. Hoewel de 66-jarige prins behoorlijk in de fameuze lijst van Forbes gekelderd is, blijkt Alwaleed nog altijd de rijkste moslim en Arabier te zijn, met een geschat vermogen van bijna 20 miljard dollar. Ondanks de recessie blijkt de prins goede zaken te doen. Experts denken dan ook dat komt omdat de prins zijn investeringen spreidt en zich niet op één project focust. Behalve een grote hoeveelheid aandelen in Citibank, is Alwaleed ook aandeelhouder van de Amerikaanse zender FOX en heeft hij tien procent van de aandelen van Disneyland Resort Paris in handen. Daarnaast bezit hij veel vastgoed. Men schat dat zijn giften aan goede doelen ongeveer 100 miljoen dollar per jaar bedragen. Veel van de doelen die Alwaleed bin Talal steunt, hebben te maken met het overbruggen van de verschillen in rijkdom tussen de Westerse wereld en het Midden-Oosten.


  13 maart 2011 - 10:00