Placeholder

Saoedische prins boos: rijkdom te laag ingeschat

De Saoedische prins Al-Waleed Bin Talal is boos. Volgens hem heeft Forbes Magazine zijn rijkdom behoorlijk onderschat. Zo schrijft BBC.

Het magazine maakt ieder jaar een lijst met de rijkste mensen van de wereld. Hierin staat de prins op de 26e plek, hij zou een vermogen hebben van 20 miljard dollar. Maar de prins is het hier niet mee eens. Hij hoort op een veel hogere positie te staan. Volgens bronnen zou hij zo’n 29,6 miljard dollar waard zijn en daarmee komt hij op de 10e plek.

Volgens de prins heeft Forbes zijn vermogen expres verkeerd opgeschreven. De rekenmethodes zijn naar zijn mening ontworpen om investeerders uit het Midden-Oosten te benadelen. Het kantoor van Al-Waleed laat in een reactie weten dat het Forbes gevraagd heeft om de prins van de lijst te verwijderen. Daarnaast zal hij niet meewerken met toekomstige ranglijsten.

Forbes meent dat het wel degelijk goed onderzoek heeft gedaan naar de rijkdom van de prins. Helemaal na berichten dat hij zijn fortuin zou hebben overdreven. Ook verklaart het blad dat Al-Waleed in voorgaande jaren ook al klaagde over zijn plek op de ranglijst.