×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Saoedische prins boos: rijkdom te laag ingeschat

  Forbes schat Al-Waleed's vermogen bijna 10 miljard te laag

  Saoedische prins boos: rijkdom te laag ingeschat

  De Saoedische prins Al-Waleed Bin Talal is boos. Volgens hem heeft Forbes Magazine zijn rijkdom behoorlijk onderschat. Zo schrijft BBC.

  Het magazine maakt ieder jaar een lijst met de rijkste mensen van de wereld. Hierin staat de prins op de 26e plek, hij zou een vermogen hebben van 20 miljard dollar. Maar de prins is het hier niet mee eens. Hij hoort op een veel hogere positie te staan. Volgens bronnen zou hij zo’n 29,6 miljard dollar waard zijn en daarmee komt hij op de 10e plek.

  Volgens de prins heeft Forbes zijn vermogen expres verkeerd opgeschreven. De rekenmethodes zijn naar zijn mening ontworpen om investeerders uit het Midden-Oosten te benadelen. Het kantoor van Al-Waleed laat in een reactie weten dat het Forbes gevraagd heeft om de prins van de lijst te verwijderen. Daarnaast zal hij niet meewerken met toekomstige ranglijsten.

  Forbes meent dat het wel degelijk goed onderzoek heeft gedaan naar de rijkdom van de prins. Helemaal na berichten dat hij zijn fortuin zou hebben overdreven. Ook verklaart het blad dat Al-Waleed in voorgaande jaren ook al klaagde over zijn plek op de ranglijst.

  5 maart 2013 - 19:00