Rust zacht’-briefjes voor Friso

Voor Friso, de prins in de schaduw, rust zacht, hier op deze jou bekende omgeving. Je verdient het!' Het briefje is ondertekend met een initiaal en drie kruisjes als kusjes. Aan het hek van de begraafplaats van de Stulpkerk in Lage Vuursche zijn woensdag bloemen en briefjes gehangen. Ook wordt door voorbijgangers stilgestaan bij het overlijden afgelopen maandag van prins Friso.

Een aantal mensen kijkt belangstellend naar het kleine kerkhof, een enkeling knielt ook neer en bidt. Friso wordt vrijdagmiddag op deze begraafplaats naast zijn voormalig ouderlijk huis kasteel Drakensteyn ter aarde besteld. De koninklijke familie hoopt dat media en publiek dan afstand houden. Voorafgaand is er een dienst in de kleine kerk die nog altijd een ‘koninginnebank’ heeft.

Koningin Beatrix heeft een aantal jaar geleden zelf een stuk van haar landgoed afgestaan voor uitbreiding van het kerkhof. Het hek dat in 2007 werd geplaatst en dat toen voor veel opschudding zorgde, grendelt de begraafplaats af van de Slotlaan, één van de toegangswegen tot het kasteeltje.