×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rust zacht’-briefjes voor Friso

  Rust zacht’-briefjes voor Friso

  Voor Friso, de prins in de schaduw, rust zacht, hier op deze jou bekende omgeving. Je verdient het!' Het briefje is ondertekend met een initiaal en drie kruisjes als kusjes. Aan het hek van de begraafplaats van de Stulpkerk in Lage Vuursche zijn woensdag bloemen en briefjes gehangen. Ook wordt door voorbijgangers stilgestaan bij het overlijden afgelopen maandag van prins Friso.


  Een aantal mensen kijkt belangstellend naar het kleine kerkhof, een enkeling knielt ook neer en bidt. Friso wordt vrijdagmiddag op deze begraafplaats naast zijn voormalig ouderlijk huis kasteel Drakensteyn ter aarde besteld. De koninklijke familie hoopt dat media en publiek dan afstand houden. Voorafgaand is er een dienst in de kleine kerk die nog altijd een ‘koninginnebank’ heeft.

  Koningin Beatrix heeft een aantal jaar geleden zelf een stuk van haar landgoed afgestaan voor uitbreiding van het kerkhof. Het hek dat in 2007 werd geplaatst en dat toen voor veel opschudding zorgde, grendelt de begraafplaats af van de Slotlaan, één van de toegangswegen tot het kasteeltje.

  15 augustus 2013 - 01:20